Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Tα κτήνη είναι άνθρωποι...


Γεια σας! Εγώ λοιπόν είμαι η eugenie o άνθρωπος με τα γαλάζια γράμματα όπως με ονόμασαν οι αγαπητοί μου συνάδελφοι. Στο πρώτο μου άρθρο που έχω τη χαρά να δημοσιεύσω στο Blog μας θα ήθελα να γράψω για ένα θέμα που απασχόλησε εμένα και τον papatahooligan με αφορμή ένα βιντεάκι που βρίκαμε στο net…
Χαζεύαμε μιλώτας στο msn, μέχρι που σε κάποια στιγμή λαμβάνω ένα link. Τι είναι ρωτάω; Πήγαινε να δεις να πάθεις πλάκα, πληροφορούμαι. Αυτό που είδα ήταν πραγματικά τόσο απουκρουστικό τόσο πέρα από την ανθρώπινη φαντασία που κυριολεκτικά είχα μείνει. Κακόμοιρα ζωάκια που προορίζονταν για γούνες εκπλήρωναν αυτό το σκοπό με τον πιο βάναυσο και βίαιο τρόπο. Μέρες νηστικά, κλεισμένα σε κλουβιά σε άθλιες συνθήκες, συνεχώς να εκφοβίζονται και να χτυπούνται… Μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία τους, που απορούσες πως μπορούσαν ακόμη να ζουν, χτυπώντας τα στο κεφάλι τα ακινητοποιούσαν και τους αποσπούσαν το δερμα. Να βλέπεις το άμοιρο αυτό πλάσμα να σπαρταράει, ανίκανο να φωνάξει, να αμυνθεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, να παραδίδεται χωρίς δεύτερη επιλογή στα χέρια των δολοφόνων του. Ξέρατε ότι τουλάχιστον το 50% του συνολικού γουνεμπορίου πραγματοποιείται καθ΄αυτό τον τρόπο; Ότι εκατομμύρια ζώα βασανίζονται μέχρι τελικά να θανατωθούν στις πιο αντίξοες συνθήκες; Έχουν και αυτά δικαιώματα, αλλά χωρίς φωνή πώς να τα υπερασπιστουν;Όλοι νομίζουν παίρνοντας ένα καινούριο δερμάτινο ή μια γούνα πώς έχει δημιουργηθεί κάτω από τουλάχιστον βιώσιμες συνθήκες, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει. Αλλά όπου υπάρχει χρήμα και συμφέρον τρίτων αυτά αποσιωπούνται… Και μετά απορούμε πώς έχει αρχίσει ο κόσμος μας να παίρνει την κάτω βόλτα… (για όσους θα ήθελαν να πληροφορηθούν περαιτέρω…)

eugenie

1 σχόλια:

Unknown είπε...

oraio thema gia sizitisi...
Vasika se mena einai gnosto giati kai ego eixa kanei ena paromoio post kapote se kapoio forum. To thema einai oti kai na pareis mia gouna h ena dermatino kai na skefteis oti egine kato apo kales sinthikes den exei kai kamia megali simasia..
Gia skepsou diladi na paroun emena esena ton patatohooligan kai na mas poune oti tha mas kanoun dermatines tsantes alla ipo kales sinthikes... lol opos kai na exei auto pou foras Kiria mou h kirie ( apeuthinomai genika) einai ena zontano.. an einai dinaton.