Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ


Γεια σας!Είμαι η χρυσάνθη, το νέο μέλος του blog αι αποφάσισα επιτέλους(!) να χαρίσω ένα άρθρο μου στο blog.Το θέμα που επέλεξα να ασχοληθώ είναι η περιβόητη νευρική ανορεξία.
Πρόκειται για μια σύγχρονη ασθένεια που προσβάλλει τις νέες γυναίκες και μπορεί να αποβεί μοιραία.Παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτήν είναι κυρίως ψυχολογικοί και συνίστανται ακόμη και στην καταπίεση των εφήβων από τους γονείς τους, γεγονός που καταπλακώνει την ευάλωτη εφηβική ψυχολογία.Μπορεί όμως να είναι και κοινωνικοί. Αυτό συμβαίνει καθώς τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς επιβάλλουν στα νέα κορίτσια ένα σώμα χωρίς ατέλειες, ένα σώμα ουσιαστικά σκελετωμένο.
Τα νεαρά κορίτσια, λοιπόν, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ένα όμορφο και ελκυστικό σώμα προβαίνουν σε εξοντωτικές δίαιτες και περιορίζουν αφάνταστα την καθημερινή ποσότητα του φαγητού τους(ακόμη και ένα μόνο φρούτο την ημέρα και αυτό με τύψεις!).Αποτέλεσμα είναι να χάνουν απότομα βάρος και με τον καιρό το σώμα τους να εξασθενεί και να αναγράφονται τα κόκαλά του. Σε πολλές περιπτώσεις διακόπτεται η περίοδος και η ανάπτυξη επιβραδύνεται.Το περίεργο είναι ότι όσο βάρος κι αν χάνουν συνεχίζουν να θεωρόυν τον εαυτό τους χοντρό.Όταν πια συνειδητοποιήσουν το πρόβλημά τους είναι πλέον αργά!Ο οργανισμός δε δέχεται καμία τροφή, με αποτέλεσμα,ακόμη κι αν ο ασθενής φάει κάτι από πεινα, να μην μπορεί να το χωνέψει και να κάνει εμμετό.
Η νευρική ανορεξία οδηγεί στο θάνατο και καιρός είναι όλοι να δραστηριοποιηθούμε: πρώτον, σαν γυναίκες να πούμε όχι σε όλους αυτούς που μας θέλουν κοκαλιάρες και δεύτερον να αποτρέψουμε όσες μπορόυμε από το να πέσουν στην παγίδα της ανορεξίας.
Άλλωστε δεν είναι λίγα τα ίδια τα μοντέλα που ενώ έχουν το υποτιθέμενο τέλειο σώμα καταντούν ανορεξικές και κάθε άλλο παρά ελκυστικές.

Xρυσάνθη

8 σχόλια:

Unknown είπε...

+1 :P
Den pisteuo pos iparxei antras pou thelei tin ginaika kokaliara. Oloi mas theloume na pianoume kati ;P

lol ksexasa oti milao se ginaika.

dimitrisTS είπε...

Kαι επίσης στην κοπέλα μου:p

Δεν πειράζει, ξέρω να συγχωρώ!Λολ

patatahooligan είπε...

"Άλλωστε δεν είναι λίγα τα ίδια τα μοντέλα που ενώ έχουν το υποτιθέμενο τέλειο σώμα καταντούν ανορεξικές και κάθε άλλο παρά ελκυστικές."

Αν δεν είχες βάλει αυτή την πρόταση θα ήταν ημιτελές το άρθρο.

ph.

Tifa είπε...

Uff ayto einai ena polu sobaro thema paidia.
Giati panda yparxei kapia kopela pou gia ton alfa Bhta logo lei oti einai Xondroula i Mbachoula as min einai.
Prepei na mikra Koritsia na mathoun na agapoun ton eaftouli tous opos einai,giati mono kai mono etsi tha einai kai pragmatika omorfa.
Kai ayto leo giati epatha Anoreksia kai ksero th leo
Panda filika Tifa

dimitrisTS είπε...

Η εξέλιξη αυτής της αρρώστιας εξαρτάται από τις γυναίκες! Κάντε κάτι

Unknown είπε...

alitheia den exo dei anoriksiko antra... oxi oti den iparxei fisika, olo kai kapoios tha iparxei alla den exo dei pote :S

Ανώνυμος είπε...

Χρύσα, το θέμα της ανορεξίας είναι πολύ σοβαρό... Παρ' όλα αυτά το έθιξες πάρα πολύ καλά και μπράβο σου. Ειδικά στο σημείο που αναφέρεις για τα μοντέλα και το γεγονός της θέλησης των αγοριών για κοκαλιάρες κοπέλες. Και να επισημάνουμε ότι η ιστορία της ψυχολογικής αυτής νόσου ξεκίνησε απ'τα μοντέλα και επεκτάθηκε ύστερα και στις άλλες κοπέλες! Γιατί δυστυχώς αυτά είναι τα σημερινά πρότυπα (που παρεπιπτόντως προοθούνται κυρίως -ή και μόνο- απ'τα ΜΜΕ)!!!

Ανώνυμος είπε...

Mia xara ta les Xrysa!!!
Proswpika,ta kilakia mou ta exw,de 8a me elege kaneis XONTRH alla ...ntarntana.POTE den eixa provlhma me ta kila mou kai sas diavevaiwnw pws oute oi antres eixan ;)
Koritsia ,oses diavazete auto to ar8ro...MHN kollate me ta kila sas,agaphste ton eauto sas etc opws einai!Nai,xerw einai dyskolo na mhn allaxeis myala vlepontas ta montela kai zwntas se mia koinwnia pou an exeis parapanw kila se koita me miso mati,alla AGAPHSTE TON EAUTO SAS gt den exoun shmasia ta kila gia autous pou s agapane pragmatika..♥