Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Παράνομες απεργίες...

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το νέο Ασφαλιστικό, πολύ κλάδοι και επαγγέλματα κατεβαίνουν σε απεργία. Θα ξεχωρίσω δύο απ' αυτά που προσφέρουν υπηρεσίες κοινής οφέλιας και που αν σταματήσει η λειτουργία τους ζημιώνεται η κοινωνία στο σύνολο της. Καλά το καταλάβατε ότι μιλάω για τη ΔΕΗ και τους οδοκαθαριστές. Δύο κλάδοι σημαντικοί για την ομαλή λειτουργία της καθημερινής ζωής. Εκμεταλλευόμενοι αυτοί οι κλάδοι λοιπόν τη σοβαρότητα και την αναγκαιότητα των υπηρεσιών τους, τη στερούν από τους υπόλοιπους πολίτες, που παρόλ' αυτά τις πληρώνουν χρυσές, ειδικά τη ΔΕΗ. Κόβουν το ρεύμα ή αφήνουν τα σκουπίδια να συσσωρεύονται στους δρόμους χωρίς επίγνωση της σοβαρότητας των πράξεων αυτών. Τα πάντα υπολειτουργούν, οι δρόμοι βρωμούν και οι δήμαρχοι απεγνωσμένοι βγαίνουν προς αποκομιδή των σκουπιδιών, με όποια μέσα μπορούν να διαθέσουν. Την ίδια στιγμή οι απεργοί κατηγορούν τους δημάρχους για κατάλυση των απεργιών. Πρέπει λοιπόν να υποθέσουμε ότι έχουν επίγνωση των επιπτώσεων και παρόλ' αυτά ταλαιπωρούν τον απλό λαό, που στο κάτω-κάτω είναι ο τελευταίος που έχει λόγο για το Ασφαλιστικό. Ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο μαθητής ή ο σουβλατζής της γωνίας δεν έχουν λόγο σ' αυτά τα θέματα (κακώς βέβαια...). Ποιός είναι ο λόγος όλης αυτής της φασαρίας, των διακόπων ρεύματος κτλ? Ο καθένας σ' αυτή τη χώρα κοιτάει τον εαυτό το και κανέναν άλλον. Προσπαθεί όσο το δυνατόν να μη θίγεται από τις νέες διατάξεις των νομοσχεδίων και στην ουσία να νομιμοποιούν την παρανομία τους. Όλοι γκρινιάζουν για το Ασφαλιστικό κανείς δε θέλει ενοποίηση ταμείων. Οι μεταρρυθμίσεις δηλαδή που ίσως λύσουν κάποια προβλήματα να μην μας αγγίζουν? Μεταρρυθμίσεις με μηδενικό κόστος, αποτελεί εκ συστάσεως σχήμα οξύμωρο.
Και ποιός δεν έχει παράπονα από την κοινωνία? Όλοι! Όμως οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα πρέπει να μη θίγουν τον απλό λαό γιατί τότε περνάμε στα όρια του φασισμού. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τους γλειώδεις συνδικαλιστές να τσακώνονται στα ''παράθυρα'' και να λένε το ένα και το άλλο. Ο απλός κόσμος γιατί να υποφέρει, ''κύριοι συνδικαλισταί''?

dimitrisTS

3 σχόλια:

patatahooligan είπε...

Η ΔΕΗ τρώει πολλά λεφτά και η ενοποίηση των ταμίων θα την βολέψει περισσότερο σε αυτό το έργο της.

ph.

Unknown είπε...

mpa... den tha tin volepsei kai katholou malista...

Eimai ptolemaidiotis kai eixa tin "tixi" na doulepso stin DEH.
Den tha tin volepsei giati auto pou prospathei na kanei to kratos kai me to dikio tou malista einai na valei mesa sta dinata tameia ( san tis DEHS) adinata.. kai auta ta mikra tameia tha travane lefta apo tin DEH....

patatahooligan είπε...

Έχεις δίκιο ανάποδα τα είπα.

ph.