Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Αεροδρόμια και πρήξιμο

Πρόσφατα, πήγαμε με το σχολείο ένα ταξίδι στο εξωτερικό (συγκεκριμένα στη Γαλλία) και όπως είναι προφανές και από το τίτλο αλλά και από την παραπάνω πρόταση, χρησιμοποιήσαμε και αεροπλάνο (επίσης, TGV και λεωφορείο). Δυστυχώς, έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε και τα αεροδρόμια επίσης, και όπως είναι φυσικό είχαμε μια αφύσικη αύξηση του όγκου των γεννητικών οργάνων και του συκωτιού μας.

Κατ' αρχάς, στο Ελ. Βενιζέλος, μας τα έπρηξαν (εννοείται!) και έβγαζαν παππούτσια, παντελόνια κτλ.! Και δεύτερον, στο αεροδρόμιο του Παρισιού (το οποίο έμοιαζε με τσαντίρι) ο έλεγχος ήταν ακόμα πιο σκληρός, χλευαστικός, ταπεινωτικός και εξευτελιστικός από πριν. Σου έλεγαν το γνωστό - "ευγενικό" "Ανοίγετε σας παρακαλώ την τσάντα" (όταν έβλεπαν στον ανιχνευτή κάτι, ο οποίος ήταν ένας για 10 πύλες) αλλά με εκείνο το ύφος "άνοιξε την τώρα, αλλιώς περνάς 3 μέρες στο κρατητήριο". Οι συγκεκριμένοι Γάλλοι υπάλληλοι μοίραζαν εμπαιγμούς στο επιβατικό κοινό. Δύο λέξεις μόνο έχω να πω:

ΕΛΕΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ

Και να παραθέσω μια εικόνα:


ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ!

Το εκνευριστικό σε όλη την υπόθεση είναι πως αν ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να υπερασπιστείς τα προσωπικά σου δεδομένα είσαι ένοχος και ύποπτος. Αν τολμήσεις, να καταδείξεις αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι κυβερνήσεις θα σε πουν όλοι υπερβολικό και θα σου πουν πως προέχει η ασφάλεια.

Ποια ασφάλεια; Μήπως στο Ιράκ έχουν ασφάλεια, ή στο Κόσοβο, ή στη Βοσνία, ή όπου αλλού γίνεται πόλεμος; Σκέφτηκε ποτέ η υπερδύναμη Γαλλία ή η Ισπανία ότι την απειλούν με τρομοκρατικές επιθέσεις γιατί οι ίδιες οι χώρες στέλνουν στρατεύματα όπου καυλώσει στους Αμερικάνους; Τα μέτρα όσο πάνε και αυξάνονται και στο μέλλον τα αεροδρόμια θα είναι χώρος που το άτομο δεν θα έχει αξιοπρέπεια ούτε δικαιώματα ούτε προσωπικά δεδομένα!

Από τη μια πληρώνουμε κερατιάτικα τους φόρους αεροδρομίου στο εισιτήριο από την άλλη μας λένε "Κατσε να σε γδύσουμε, επίδοξε τρομοκράτη για να δούμε πως δε θα ανατινάξεις το αεροπλάνο στον αέρα, ενώ εμείς ανατινάζουμε σπίτια αθώων στην Μέση Ανατολή". Και βάζουν τα σκυλιά μπροστάρηδες να γαβγίζουν και να "υπερασπίζονται" την ασφάλεια μας.
Άντε, με συγκίνησαν πάλι αυτές οι ψυχόπονες κυβερνήσεις που τα πάντα τα κάνουν για το καλό μας. Σνιφ, σνιφ...

Παρεμπιπτόντως, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η οποία ήταν στημένη από τους Αμερικάνους, έχουν γίνει πολλές απόπειρες και έχουν περάσει τρομοκράτες με ολόκληρους μηχανισμούς εκπυρσοκρότησης. Άρα, τι νόημα έχει αυτό που κάνουν; Όποιος θέλει να περάσει κάτι, θα το περάσω με σιγουριά 100%. Τα μυαλά που κρύβονται πίσω από την τρομοκρατία είναι πολύ πιο ικανά από τους φλώρους αστυνομικούς του αεροδρομίου, που τακτοποιούν τσάντες όλη μέρα.

Για αυτό σταματείστε να μας πρήζετε και βρείτε άλλη ασχολία για να περνάτε το χρόνο σας.

Δημήτρης