Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Γαμημένο Ράδιο Αρβύλα

Ξεκίνησε πριν 2 χρόνια (αν είμαι σωστός) και τότε ήταν μια εκπομπή πολύ καλή, μια όαση στη μπόχα της ελληνικής τηλεόρασης. Και επίσης, δεν την έβλεπε όλη η Ελλάδα, ενώ τώρα έγινε must, με κάποιο τρόπο. Δεν την κράζω τώρα όμως επειδή έγινε mainstream. Το αντίθετο όταν είχε γίνει mainstream, το έβλεπα πιο πολύ παρά ποτέ. Κάποια στιγμή, με κούρασαν όμως, οι ατάκες που άκουγα όπου και να πηγαίνω, από τον οποιοδήποτε, από τον καθηγητή μας στο σχολείο μέχρι τον πιο άμυαλο μαθητή της τάξης. Ήταν ηλίθιο αυτό που έκαναν τα παιδιά του Ράδιο Αρβύλα (των οποίων δεν αρνούμαι ούτε αμφισβητώ την αξία). Ήταν ο ορισμός της μαζικοποίησης του "χιούμορ" και πολύ δεν έδιναν καν σημασία στις απόψεις των συντελεστών. Π.χ. ξέρω παιδιά που σίγουρα σε συζήτηση μαζί τους θα είχαν βγάλει Magnum να τους ρίξουν στο κεφάλι, επειδή είναι τρόπω τινά φασιστοειδή. Παρόλ' αυτά, κάθονταν και λέγαν "Wipe out", "Σκίστε", "Φιλάκια ρουφηχτά" και τις λοιπές ατάκες. Ήταν ο ορισμός της μαζικοποίησης της σκέψης μας. Group στο Facebook με εκατοντάδες χιλιάδες άτομα και "εθνικές" ατάκες.

Και τότε συνέβη κάτι που γούσταρα πραγματικά πάρα, μα πάρα πολύ! Σκληρή σάτιρα στην Ελλάδα, καφρίλες στην οθόνη μας. Α, και γαμώ λέω, η χώρα μας ανοίγει νέα σελίδα στον τρόπο σκέψης και νόησης του κόσμου, και ποιότητας της τηλεόρασης. Βάλαν το επίμαχο βίντεο της Τζούλιας υπόκρουση στα νέα οικονομικά μέτρα. Χύθηκα στο χαλί όταν το έβλεπα. Έκανε το South Park να μοιάζει με τη Μαίρη Πόπινς και το Family Guy με κανάλι της Εκκλησίας. Με λίγα λόγια, αποθέωση της ασυμβατότητας και της ανυπόταχτης σκέψης. Τώρα θα πουν πολύ "Ωραία αισθητική έχεις, ρε φίλε" και θα του πω "Στα διάλα, ρε χλεχλέδες". Όταν σας τη φοράει το ΠΑΣΟΚ δε θα σας ενοχλεί. Όταν σας τα πρήζει η Στεφανίδου μεσημεριάτικα ξεφτυλίζοντας ανθρώπους ή όταν ο Μπουμπούκος και ο Καρατζαφύρερ βγαίνουν και λένε παπαριές, είσαστε εντάξει. Το πορνό της Τζούλιας ήταν που χάλασε την αισθητική της Ελλάδος (α! και ο Μπομπ Σφουγγαράκης). Το βίντεο του Ράδιο Αρβύλα ήταν ακραίο άρα ιδανικό για σάτιρα. Όποιου δεν του αρέσει να πάει στις μουσουλμανικές χώρες που σκοτώνουν σκιτσογράφους και δημοσιογράφους.

Αλλά μετά, έγινε το κακό. Ο Βενζεβούλης μπήκε στις ψυχές του Κανάκη και του Σερβετά και γίναν υποχείρια του Σάρουμαν. Κάθε μέρα, μας πρήζουν με τη Τζούλια. Πρήξιμο μεγάλο. Νταξ' ρε παιδιά, αποκτήσαμε εθνική pornostar, μπορεί να το ξεπεράσετε όμως. Και να συνεχίσετε τη σωστή πορεία που είχατε τα τελευταία δύο χρόνια. Μην ξεπουληθείτε και σεις ρε γαμώτο, γιατί θα αναγκαστούμε να βάλουμε Nova για Discovery Channel και Animal Planet ή στην χειρότερη να μετακομίσουμε στην Αγγλία για να βλέπουμε BBC. Ξεχωρίστετε από τη βλακεία και από αυτά που παίζουν τα μεσημεριανά, τα οποία εδώ και 3 βδομάδες ασχολούνται συνέχεια με σεξουαλικά σκάνδαλα, τα πρόστιμα που είναι, ΕΣΡ; Μη σφυράς αδιάφορα, ηθικολόγε ΕΣΡ!

Για αυτούς τους λόγους σταμάτησα να το βλέπω και επέστρεψα στο αγαπημένο μου, λατρεμένο νυχτερινό σερφάρισμα στο Internet. Δεν έχω μανία με το να ξεχωρίζω, αλλά ένιωσα πάλι να με τραβούν τα σκατά στον πάτο. Ένιωσα σαν τα πρόβατα στη "Φάρμα των Ζώων" που επαναλάμβαναν ότι φράση τους έλεγαν μέχρι να τους αναθέσουν καινούρια. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η γενικότερη αίσθηση ότι το μυαλό σου είναι συνδεδεμένο στο χαζοκούτι και είναι ίδιο με 1000000 άλλα που παρακολουθούν συγχρόνως. Δεν έχεις ζωή και επαναλαμβάνεσαι. Μπορείς να επαναλαμβάνεις το χθεσινό αστείο του Ράδιο Αρβύλα για 2 εβδομάδες. Αν μας κοιτάξουμε από πάνω, είμαστε πολύ βαρετοί με αυτό που κάνουμε. Σαν παππούδες που παρακολουθούν Αυτιά γιατί λέει συνέχεια για τις συντάξεις. Δεν είμαστε γέροι, γαμώτο. Είμαστε νέοι και πρέπει να ξεκολλήσουμε ή μάλλον, καλύτερα, δεν πρέπει να κολλήσουμε. Δεν πρέπει να πορωνόμαστε. Ας είμαστε ανοιχτόμυαλοι, μήπως αλλάξει και τίποτα σε αυτή την κωλοχώρα της οποίας οι αρρώστιες κληροδοτούνται κάθε φορά στις επόμενες γενιές.

Δημήτρης