Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ρετιρέ

Ναι, για εκείνο το ηλίθιο σήριαλ του Mega λέω που παρόλο που ήταν τόσο άθλιο παίζει σε λούπα κάθε μέρα εδώ και 20 χρόνια περίπου. Πραγματικά, δεν υπάρχει! Πρέπει να είναι από άλλο πλανήτη. Ο σεναριογράφος πρέπει να εργαζόταν και να ζούσε επί μήνες σε joke-proof περιβάλλοντα χωρίς να έχει επαφή με κανένα έξυπνο ον.

Σε ένα πράγμα το παραδέχομαι: αποτυπώνει όλη την cult-ίλα των 90s και όλη την ηλιθιότητα εκείνων των χρόνων. Για σκεφτείτε από τους 6 περίπου πρωταγωνιστές οι 3 ήταν ξεμωραμένες κυρούλες που έκραζαν τους πάντες και σε κάθε επεισόδειο τραβούσε η μία τα μαλλιά της άλλης με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Μερικές φορές, ένωναν τις δυνάμεις τους εναντίον του καφετζή ή του φαρμακοποιού (ο οποίος ήταν χοντρός γκόμενος της Αγχώνευτης-Χοντρής No.1). Από ότι είχα καταλάβει (δεν είμαι σίγουρος), ήταν σε κάποιο κανάλι(;) που όλοι βρίζονταν με όλους, με τις γλάστρες, με τους τηλεθεατές κτλ. Οι διάλογοι δεν έχουν νόημα! Σε κάθε πρόταση, έχει 17 κραξίματα για τους Έλληνες (τα οποία τα άξιζαν). Η υπερβολή όμως φτάνει στα υψίπεδα του Θιβέτ! Τα αρχίδια μας γίνονταν τετραπλάσια και αυξάνονταν με ρυθμό μεταβόλης f'(x)=e^x.

Μαύρες σελίδες στην ιστορία της τηλεόρασης! Και στις καριέρες των ηθοποιών. Πάντως, έχει συνδεθεί με κορυφαία γεγονότα: το σεισμό του ΄99, με τα ζεστά καλοκαίρια των δύο τελευταίων δεκαετιών, με το να αλλάζουμε τα σώβρακα με το μαγιό για να πάμε στη θάλασσα, με το μπάνιο μετά τη θάλασσα (αν πηγαίναμε πιο νωρίς).

Αλλά δεν αντεχόταν! Και δεν αντέχεται και δε θα αντέχεται. Αλλά ΠΡΕΠΕΙ να παίζεται. Πρέπει να παίζεται για να εξοικειώνονται οι νέες γενιές με την απύθμενη μαλακία του και να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, να αποτελεί μέτρο βλακείας!

Ενώ γράφω αυτό το, εμμμ, "άρθρο" βλέπω ένα επεισόδιο και το μίσος που έχει πλημμυρίσει το δωμάτιο είναι άπειροστά άπειρο.

Άντε γειά και να συμβουλεύεστε το Ρετιρέ γιατί κάθε ηλίθια φράση έχει ειπωθεί τουλάχιστον δύο φορές στη σειρά.


Υ.Γ.: Επική επίδειξη της γυναικίας γκρίνιας. Ξέχασα να το αναφέρω, αλλά συνδυαζόταν με το κράξιμο και τις φωνές-τσιρίδες που φτάνουν τα 120 db.

Δημήτρης