Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

PIGS!

Πιο επίκαιρο παρά ποτέ μοιάζει το μυθιστόρημα "Η Φάρμα των ζώων" του Τζ. Όργουελ. Η ιστορία εξελίσσεται στην πράξη στην περίπτωση μας αυτή την περίοδο τόσο πιστά! Οι γουρουνόσωμοι βουλευτάδες (pigs) και παρατρεχάμενοι τους, νταβατζήδες και τσαμπουκαλεμένα κομματόσκυλα (dogs) τρομοκρατούν όλους εμάς και βάζουν για μια ακόμη φορά το λαιμό του λαού στην καρμανιόλα (random animals). Και έχουμε και τους μηντιόπληκτους που επαναλαμβάνουν τις λαϊκιστικές υποσχέσεις και τα εγκεκριμένα συνθήματα που προβάλλει τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης (sheep).

Είναι ήδη σαν ακούω μουσική υπόκρουση το Animals των Pink Floyd μέσα στο κεφάλι μου. Όμως, η νωχελική και καλόγουστη μουσική των Floyd σίγουρα δε μπορεί να ταιριάξει με αυτή την αηδία που ζούμε. Και δε μιλάω μόνο για αυτούς που συνεχίζουν να τρώνε και που οδηγούν όλους εμάς τους "ευσυνείδητους πολίτες που σε τίποτα δε φταίξαμε" (ειρωνεία). Μιλάω και για τους ΤΟΣΟ ευσυνείδητους πολίτες που δεν περνάν 5 λεπτά χωρίς να αναφέρουν τη βρωμιά της Αλεξανδράτου, λες και τους είχαν κλειδωμένους στο πατάρι για 63 χρόνια με δεμένα τα χέρια και δε μπορούσαν να την παίξουν. Ο ένας γελάει με το πόσο άθλιος είναι ο άλλος και όλοι μαζί κλαίμε για τα χάλια (πάντα διαχωρίζοντας το εγώ μας από τα σκατά).

Και ο λαός κοιμάται τον ύπνο του Δικαίου... και θα συνεχίσει. Διότι έχει πίστη στα πολιτικά τζάκια και αφορίζει αυτούς που αγωνίστηκαν για τη χώρα (βλ. Βελουχιώτη - ΕΑΜ- ΕΛΑΣ) και εξυμνεί Παπαροανδρέηδες και Καραμανλήδες χρεώνοντας τους κιόλας ηρωικά κατορθώματα, εξορίες στο Παρίσι (αχχ, τους καημένους... πώς να συνηθίσουν στη σαμπάνια από τη Μαλαματίνα;). Και όχι μόνο αυτό αλλά ψηφίζουν και τους τετραπληγικούς νοητικά απογόνους τους, που από το πάχος και την εγκεφαλική ανικανότητα δε μπορούν να σκαλίσουν ούτε τη μύτη τους.

Ας μη ξεχάσουμε, βέβαια, και το παρελθόν των προγόνων αυτών "που στολίζουν σήμερα τη Βουλή" που λέει και ο Αλκίνοος. Π.χ. ο Πάγκαλος που είναι απόγονος του αρχηγού της Αστυνομίας επί Γερμανικής Κατοχής (ο νοών νοείτο) και τώρα ορίεται ΑΥΤΟΣ για τις αποζημιώσεις. Μήπως ΧΡΩΣΤΑΣ κάτι στο Ελληνικό λαό, πατσόχοντρε;!;

Αυτά για τους πολιτικούς, αλλά πιο πολύ εμείς ΦΤΑΙΜΕ. Η ψήφος σήμερα είναι κληρονομική. Δηλαδή, η μαλακία διαιωνίζεται, τα παιδιά των ψηφοφόρων ψηφίζουν τα παιδιά των παλαίμαχων πολιτικών. Και να ήταν μόνο αυτό. Παθιαζόμαστε με τη μπάλα, γινόμαστε ΟΠΑΔΟΙ και ακριβώς την ίδια στάση έχουμε και στην Πολιτική. Όποτε βγαίνει στις εκλογές το κόμμα μας, τίγκα η Ομόνοια σε γαλάζιες ή πράσινες σημαίες... Και όλοι μαζί να πανηγυρίζουμε! "ΟΛΕ! ΟΛΕ! ΘΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!" Λες και το Δημόσιο δεν είσαι εσύ, αυτός, εγώ ρε ηλίθιε, σκατομπινέ Έλληνα. Το Δημόσιο είναι μια τεραστια απρόσωπη τούρτα που δεν τελειώνει ποτέ, έτσι; Τώρα όμως έμεινε μονο να γλείψουμε την πιατέλα και πάει. ΤΕΛΟΣ! Τα φάγαμε όλα! Τα κάναμε Cayenne και BMW και τζόγο, ή αποτυχημένες επιχειρήσεις για ξέπλυμα χρήματος ή "απλά" από επιχορηγήσεις της Ε.Ε. τα κάναμε εξοχικά στη Μύκονο με 36 πισίνες και 62 δωμάτια.

Κοινώς τα κάναμε ΣΚΑΤΑ και καθόμαστε τώρα και περιμένουμε το τέλος...

Κατέχουμε μια αξιοπρεπή θέση στο Failblog

Δημήτρης