Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Σχόλιο αναγνώστη!

Αυτό το σχόλιο μ' άρεσε πολύ και είπα να το ξεθάψω... για να μην χάνετε (είναι για το άρθρο μου "Παππούτσια"). Χωρίς να θέλω να το διακρίνω από τα άλλα. Μην πείτε πως το έκανα από μεροληψία για τον συγγραφέα του αφού είνα ανώνυμος:

Ανώνυμος είπε...

Μια ¨σάπια¨ κοινωνία
Ζούμε σε μια υλιστική εποχή που η αξία του ατόμου καθορίζεται από τα αγαθά που μπορεί να αποκτήσει καθώς επίσης και την εμφάνιση του…
Μια όμορφη παρουσία πλέον δεν προϋποθέτει μόνο όμορφα χαρακτηριστικά και ένα σχετικά καλό σωματότυπο. Αλλά πολύ περισσότερα: χρειάζεται να ακολουθεί πιστά τις επιταγές της μόδας και να έχει ¨εκλεπτυσμένο¨ γούστο, ώστε να γίνεται αρεστός στα μάτια των πολλών.
Όλα αυτά όμως απαιτούν από το άτομο να αφιερώνει μεγάλο μέρος του ήδη μειωμένου χρόνου του σε δραστηριότητες μέσω των οποίων θα επενδύσει στην εμφάνισή του. Πότε όμως βρίσκει τον χρόνο να ασχοληθεί με τον ψυχικό του κόσμο; Με την ανάγκη του πνεύματός του για καλλιέργεια; Με την ανάγκη να ξαναβρεί την ισορροπία που τόσο εύκολα διαταράσσεται στις μέρες μας; Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους μας. Δεν τον βρίσκει.
Γι’ αυτό και ο κόσμος έχει γεμίσει με ανθρωπάκια που δουλεύουν μέρα νύχτα για να βγάλουν χρήματα να καταναλώσουν. Γι’ αυτό έχει γεμίσει με φτηνούς ανθρώπους δίχως αξίες….δίχως ιδανικά….που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι όλο και μεγαλύτερες εκπτώσεις στους ηθική τους μέχρις ότου να ξεπουλήσουν όλον τους τον εαυτό. Και να μείνουν απλά ένα ακριβό σακάκι, πίσω από μια επιφανή θέση και μια ζωή γεμάτη αδικήματα εις βάρος των άλλων, μόνο και μόνο για να διευκολύνουν την δική τους.
Και όλα αυτά για ποιόν λόγο; Προσπαθούμε να φανούμε και να ξεχωρίσουμε πώς; Βουτώντας πιο βαθειά μέσα στην μάζα; Αποτελώντας άλλον έναν μοχλό του κατεστημένου;
Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει! Και ποιος είναι αυτός που θα τα καταφέρει; Η νέα γενιά. Αυτή μόνο είναι σε θέση να την καταπολεμήσει γιατί αποτελείται από τους πολίτες του αύριο. Γιατί αυτή γνωρίζει την πραγματικότητα του σήμερα και έχει το μέλλον μπροστά της για να την αλλάξει. Γιατί αποτελείται από άτομα που δεν κατάφερε να αφομοιώσει το σύστημα και έχουν ακόμα δικαίωμα επιλογής. Πάνω στα ιδανικά και στις αξίες αυτής της γενιάς πρέπει να επενδύσουμε. Είναι υποχρέωση όλων όσων η συνείδηση δεν κοιμάται….ακόμα.!

Υ.Γ.: Σε ευχαριστούμε πολύ για το τέλειο σχόλιο...