Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Νέα εποχή?

Ομπάμα. Ίσως το πιο πολυσυζητημένο όνομα και πρόσωπο της τελευταίας βδομάδας. Μια νέα περσόνα της πολιτικής. Οι φίλοι, αλλά και οι εχθροί του πρέπει να παραδεχτούν πως έχει χάρισμα. Έχει κάτι από Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (όντας αφροαμερικάνος) και τη φιλοδοξία του Τζον Κένεντυ. Πολλά ακούγονται για την πάρτη του, και είναι η τελευταία ευκαιρία των Η.Π.Α. να αλλάξει την κάκιστη εξ.πολιτική των τελευταίων, όπως και την εσωτερική. Είναι η τελευταία ευκαιρία μιας κατεστραμένης, σε όλους τους τομείς, χώρας, να αναστυλωθεί.
Το φιλελεύθερο πρόσωπο του Ομπάμα ίσως κρύβει και κάτι από την πάγια πολιτική των Η.Π.Α.: πόλεμοι, βομβαρδισμοί, συνεχής ρήξη με τη Ρωσία και τις χώρες της Μέσης και Εγγούς Ανατολής, ένα είδος "ψυχρού" πολέμου, φτιάχνοντας αμερικανικές βάσεις σε χώρες γύρω από τη Ρωσία. Όλα αυτά θα ήταν ενέργειες που όχι μόνο θα έβλαπταν την εικόνα που έχει ο Ομπάμα, αλλά θα έκαναν και κακό στην ανθρωπότητα.
Διότι η υπέρμετρη φιλοδοξία του αφροαμερικανού προέδρου (πλέον!), θα τον οδηγήσει να πετύχει με κάθε κόστος τους στόχους τους. Ας ελπίσουμε αυτοί οι στόχοι να μην είναι κακόβουλοι και να περάσει μια τετραετία (ή και παραπάνω) με ειρήνη, χωρίς πολέμους, χωρίς νεκρούς στρατιώτες αμφοτέρων στρατοπέδων και χωρίς όλες τις βαρβαρότητες του πολέμου.

Το ξέρω πως ζητάω πολλά, αλλά είμαι ιδεαλιστής, τι να κάνουμε???

dimitrisTS

5 σχόλια:

GEORGIA είπε...

To γεγονός ότι ο ΟΜΠΑΜΑ είναι μαύρος/ έγχρωμος, πείτε το όπως θέλετε, δεν τον καθιστά λιγότερο Αμερικανό. Σίγουρα είναι μεγάλο βήμα για τον εκδημοκρατισμό και την άρση των φυλετικών πρακαταλήψεων, αλλά αυτό αφορά τον απλό κόσμο, το μέσο ψηφοφόρο. Τι συμβαίνει, όμως, πίσω από όλα αυτά? Ποιος στηρίζει το Ομπάμα? Σίγουρα κάποια συμφέροντα ( θα στείλω link σε άρθρο που τα αναφέρει ). Ε, λοιπόν εκεί βρισκεται το ζήτημα: Ο ρόλος του κάθε Προέδρου των ΗΠΑ είναι συνδεδεμένος με συμφέροντα και σκοπιμότητες και πολύ λίγα μπορεί να αλλάξουν, αν αλλάζουν μόνο τα πρόσωπα. Είμαι μάλλον απαισιόδοξη
? (Σημ: Oxι,δεν υποστηρίζω. McCain, το αντίθετο!!!)

dimitrisTS είπε...

Ακριβώς. Όλοι οι αρχηγοί κρατών εξυπηρετούν μεγαλοκαρχαρίες που στην ουσία κρατάνε υποχείρια τις κυβερνήσεις, είτε χρηματοδωτόντας τις προεκλογικές εκστρατείες των εκάστοτε υποψήφιοι είτε εκβιάζοντας με δημοσίευση κρατικών μυστικών.

Επίσης, οι περισσότεροι αό αυτούς αν όχι όλοι είναι μασόνοι και έχω πολλή στήριξη από τις κοινότητες μασόνων στις οποίες ανήκουν δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, γραμματείς, υπουργείων, υπουργοί, μεγαλοδικηγόροι κτλ. Στην ουσία, αυτοί αποφασίζουν για το τι γίνεται, μεθούν από εξουσία και στο τέλος κάνουν τρελά πράγματα που μόνο η κορυφή αυτών βγαίνει στη δημοσιότητα.

Απαιδιόδοξος είμαι και εγώ για τον Ομπάμα, αλλά η Ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...

Μακάριοι οι φτωχοι τω πνεύματι...

TZIMHS calling... είπε...

Θεωρώ όπως έγραψα και στο BLog μου ότι έφτασε ίσως μια στιγμή αλλαγής για τον κόσμο,την οποία προσωπικά διακρίνω στο πρόσωπο του Ομπάμα και έτσι ελπίζω να εξελιχτεί...Σίγουρα ο κάθε πολιτικός έχει συμφέροντα και νομίζω πως όλοι συμφωνούμε σε αυτό-τουλάχιστον ασ έχει τα ηνία ο λιγότερο παρτάκιας και περισσότερο αλτρουιστής/απλός/εκπρόσωπος της μέσης τάξης και όχι της ελίτ.Η αντίδραση του κόσμου αναμφίβολα είναι μεγάλη, διότι όλοι πάνω κάτω βιώνουμε την ίδια δύσκολη καθημερινότητα,στην οποία εκείνος φένεται ότι έχει την διάθεση να τροποποιήσει προς το καλύτερο...Ελπίζω να μην καταλήξει σαν τον Κινγκ και να κατορθώσει να φέρει εισ πέρας το πλάνο του-διότι καλώς ή κακώς η αλλαγή θα επηρρεάσει και την Ελλάδα!Hope for the best...

dimitrisTS είπε...

Εμείς το μόβο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε. Και να χαιρόμαστε που μας αφήνουν να γράφουμε και στα blog :D

TZIMHS calling... είπε...

Μητσ,,και το blog μου αυτό καθεαυτό θέλω να είναι ευρύτερου περιεχομένου και να έχει διάφορα θέματα χωρις απαραίτητα να έχει κρίση,,,το 1ο που εγραψα για την ζωη σε ρυθμο φλας ηταν ενα πιο κριτικό...Απλά θέλω να μην είμαι απόλυτος και να είναι πιο ξεκούραστο το περιεχόμενο όχι όμωσ ανούσιο!