Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Mozilla Thunderbird vs. Microsoft Outlook

Ένας πολύ σημαντικός τρόπος για την συνδεσιμότητα και επικοινωνία μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστη σας είναι το e-mail. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που εξυπηρετεί τόσες επικοινωνίες ανά τον κόσμο, (και πολύ spam, by the way) είναι αναγκαίο σε επαγγελματίες και μη, σε noobies και έμπειρους! Ένα καλό πρόγραμμα λοιπόν για τη διαχείριση τους, σύνθεση, αποθήκευση, φιλτράρισμα εισερχομένων κτλ. θα ήταν το ιδανικό και θα σας έλεινε τα χέρια. Ας συγκρίνουμε τους δύο πιο δημοφιλούς και ισχυρούς clients αυτή τη στιγμή: Mozilla Thunderbird vs. Mirosoft Outlook.

Ο Mozilla, όπως όλα τα προγράμματα του Ιδρύματος Mozilla είναι δωρεάν (freeware) και, αν και είναι δωρεάν, απλά τα σπάει. Ωραίο, δωρικό και ευανάγνωστο skin, ελαφρύς και με δυνατότητα ευέλικτης προσαρμογής σε αυτά που θέλεις. Επίσης, η δημιουργία τους account σου στο συγκεκριμένο client είναι παιχνιδάκι και δε διαρκεί ούτε 2-3 λεπτά. Επίσης, είναι Mozilla οπότε τον στηρίζουμε.

Ο Outlook από την άλλη, είναι απίστευτα βαρύ πρόγραμμα αργεί να ανοίξει και θες να βαρέσεις το κεφάλι σου στη επίπεδη οθόνη σου, αλλά δεν το κάνεις γιατί θα χαλάσεις τους υγρούς κρύσταλλους (που είναι οι παλιές καλές εποχές με τις CRT και τα Polaroid φίλτρα???). Αξιοθρήνητα περίπλοκο περιβάλλον εργασίας. Επίσης, δύσκολο στην εγκατάσταση κάποιου account e-mail (πάλευα ώρες με το Outlook αλλά μόλις 2 λεπτά αφού κατέβασα τον Thunderbird είχα e-mail client!!!) Και τέλος, για να αποκτήσεις το Outlook, πρέπει να πληρώσεις όλη τη σουίτα του Microsoft Office. Τι, θέλετε και άλλα?

Τέλος, άλλο ένα πλεονέκτημα του Thunderbird είναι πως είναι συμβατός με πολλά λειτουργικά συστήματα και εκτός από Windows, υποστηρίζει και όλες τις διανομές του Linux και Mac.

So, τι λέτε θα ακολουθήσετε το Αστραποπούλι?

dimitrisTS