Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Πείραμα CERN

Σήμερα άρχισε να λειτουργεί ο επιταχυντής σωματιδίων του CERN που θα ανιχνέυσει ανάμεσα στα πολλά αν είναι αλήθεια οι θεωρίες περίπου του υποσωματιδιου X, το οποίο σύμφωνα με τη θεωρία δίνει μάζα σε όλα τα άλλα (π.χ. νετρόνια, πρωτόνια κτλ.). Ένα πολύ καλό πείραμα που περιμένουμε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας. Και αυτό μερικοί επιστήμονες της μιας στιγμής, κατάφεραν να το μολύνουν με σενάρια περί καταστροφής. Τόσο βλάκες που νομίζουν πως είναι πιο έξυπνοι από αυτούς τους τύπαδες που δουλεύουν εκεί πέρα και έχουν κάπως πιο πολλές γνώσεις πάνω στη Φυσική. Ακούστηκαν σενάρια για δημιουργία πολλαπλών Μαύρων Τρυπών. Ο ορισμός της Μαύρης Τρύπας είναι πως η μαύρη τρύπα έχει τόσο μεγάλη μάζα συγκεντρωμένη που δεν αφήνει τίποτα να βγει έξω από τον ορίζοντα γεγονότων της, ούτε καν το φως να περάσει, γι' αυτό άλλωστε είναι και μαύρες. Δε νομίζω πως από δύο συγκρουόμενα σωματίδια μπορεί να δημιουργηθεί μαύρη τρύπα καθώς όχι μόνο είναι έξω από τον ορισμό της, αλλά είναι και παράλογο πως θα δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα τουλάχιστον 1.000 φορές τη Γη μας και τεράστια μάζα και ελκτικό πεδιό από κάτι ns (νανοσεκόντ). Μάλλον, ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Χρησιμοποιεί το πιο διαδεδομένο αστρονομικό φαινόμενο και το πιο δυσνόητο ίσως για να βγάλει σατανικό το πείραμα, και αυτό γιατί είναι ο μόνος επιστημονικός όρος που έχει αναπαραχθεί από ταινίες του Hollywood, εκτός ίσως από την "εσωτερική αιμορραγία" που το ακούμε παντού και πάντα.

Αυτό το πείραμα ανάμεσα στα άλλα θα δείξει πως δημιουργήθηκε το σύμπαν, μια προσομοίωση του Big Bang. Αν στο Big Bang δημιουργιόταν μαύρη τρύπα θα υπήρχαμε τώρα??? Λέω εγώ τώρα, υποθέση με τον μικροσκοπικό εγκεφαλίσκο δίποδου θηλαστικού που διαθέτω.

Υ.Γ.: Με όλες αυτές τις αμπελοφιλοσοφίες και τις λαϊκές διαδόσεις, μια κοπέλα (άλλο τόσο έξυπνη κι αυτή!) αυτοκτόνησε για να μην την ρουφήξει. Εγώ πάντως θα ήθελα να μας ρουφήξει μαύρη τρύπα να δούμε πως είναι. Και που ξέρετε: τα σενάρια που τις θέλουν και ως πύλες στο χωροχρόνο μπορεί να αληθεύουν...

Προσοχή: πριν κράξετε να σας πω πως αυτό το άρθρο γράφτηκε με σχετικά λίγες γνώσεις αλλά με ψάξιμο σε έγκυρες πηγές

dimitrisTS

2 σχόλια:

patatahooligan είπε...

Δε νομίζω να υπάρχει μεταφορά στο χωροχρόνο μέσω μαύρης τρύπας. Μάλλον σε διασπά τελείως. Τεσπά θα το μάθουμε συντόμως!!!

dimitrisTS είπε...

Νομίζω πως έτσι είχα διαβάσει στο Χρονικό του Χρόνου. Πως υπάρχει μια θεωρία/